Előfizetői tartalom

Ezt az öt ábrát feltétlenül nézd meg, ha lakást vennél

Portfolio
Nem telik el egy hét sem úgy, hogy ne érkezne újabb hír a lakáspiac fellendüléséről. Egyre többen vásárolnak lakóingatlant (közülük ráadásul egyre többen befektetési céllal), és ha nem is az ország minden területén, de növekedésnek indultak a lakásárak. Az IMF Global Housing Watch kutatásának öt ábráján keresztül mutatjuk be a világ lakáspiacát, valamint a magyar piac helyét globális viszonylatban.

Az első ábra az egész világra - vagy legalábbis azokra az országokra, ahol elérhetők ilyen adatok - számított lakásár-index alakulását mutatja 2000-től a tavalyi év végéig. Láthatjuk, hogy a lakóingatlanok jelenlegi árszintje messze van a válság kirobbanása előtt mérttől, jelenleg 48,6%-kal kerül többe lakást venni, mint 15 éve. Az index egyébként 2012 harmadik negyedévétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés