Előfizetői tartalom

Viszik a kis lakásokat Budapesten, mint a cukrot

Portfolio
Az élethelyzetek változása évente 120-150 ezernyi lakóingatlan adásvételét indokolná, ennek a jelentős része azonban az elmúlt években nem materializálódott. 2014-ben viszont az elhalasztott vásárlások végre megjelentek az ingatlanpiacon, a kereslet bővülése pedig bizonyos területeken az árak emelkedését is elhozta - vélik az OTP Ingatlanpont szakértői.

Az OTP Ingatlanpont adatai szerint 24%-kal nőtt a lakóingatlanok iránti kereslet a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az eladások száma azonban még ennél is nagyobb mértékben, 30 %-kal, emelkedett. Szakértők szerint a nagyobb arányú ingatlan eladást a kínálat bővülése is magyarázza. A forgási sebességben nagy különbség van a főváros és a vidéki települések között....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés