Előfizetői tartalom

A drága lakások a menők

Portfolio
A 2014. év eddig ismertté vált lakáspiaci adatai a forgalom erőteljes élénkülését jelzik, az értékesített lakások száma több mint 30 százalékkal emelkedett 2013-hoz képest - derül ki a KSH legfrissebb lakásárakra vonatkozó statisztikáiból. Jellemző, hogy főként használt lakások cseréltek gazdát, az új lakások részesedése a lakáspiaci forgalomból csak 2,8%-os volt. A használtlakás-árak emelkedése tovább folytatódott az év utolsó három hónapjában, így éves szinten 3,9%-kal voltak magasabbak, mint 2013-ban, de a ténylegesen eladott használt lakások átlagos ára 5,1 százalékkal emelkedett annak köszönhetően, hogy az ingatlanok köre a drágább kategória felé tolódott el.

2014 első negyedévében 24 ezer, míg a második három hónap során 29 ezer lakóingatlan cserélt gazdát, ami az előző évhez viszonyítva 35 illetve 25 százalékos növekedést jelentett. Bár az év utolsó három hónapjára vonatkozó adatok beérkezése még nem zárult le, annyit közöltek, hogy az előző időszakokhoz hasonló bővülés mutatkozott az adásvételekben.Mennyivel mentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés