Előfizetői tartalom

Júniusban jöhet az újabb közlekedési apokalipszis Budapesten

Portfolio
Június 11-12.-re két napos sztrájkot jelentett be négy BKV-s szakszervezet és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, miután a BKV a tegnapi plenáris bértárgyaláson 2,4 százalékos béremelésre tett javaslatot. Ez elmarad a metróban, a HÉV-en, a trolin dolgozók által elérni kívánt 3,5 százalékos emeléstől és a cafeteria-keret 200 ezer forintra emelésétől.

A Vs.hu értesülései szerint a sztrájk nem érinti a BKV villamosos üzletágát, egy buszos szakszervezet, a jellemzően a cinkotai buszgarázsban dolgozókat képviselő Egységes Közlekedési Szakszervezet viszont csatlakozni kíván a sztrájkhoz. Nemes Gábor, az EKSZ elnöke a VS.hu-nak azt mondta, múlt héten jelezték, ha a kötöttpályások sztrájkolnak, ők is csatlakoznak a munkabeszüntetéshez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés