Előfizetői tartalom

10 ábra, amit a lakásvásárlóknak látniuk kell

Portfolio
A válság óta tavaly történt meg először, hogy országos szinten is pozitív változásokat láthattunk mind a lakáspiaci forgalom, mind az árak tekintetében - derül ki a NAV adatbázisára épülő OTP Lakóingatlan Értéktérképből. Az adásvételek számának bő egyharmados növekedése rendkívül jelentős a korábbi évek stagnálása után, az árváltozások tekintetében azonban még meglehetősen vegyes a kép. Főként Budapesten és a nagyvárosokban indultak el pozitív irányú folyamatok, illetve messze kiemelkedik Győr-Moson-Sopron megye teljesítménye. Az árak a tavalyi év végén nominálisan még mindig az egy évtizeddel ezelőtti szinten álltak.

Hat év óta először emelkedett az OTP Lakóingatlan Érték Index, amely a 2008-as csúcsév 84,1 százalékán áll jelenleg - derül ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép legfrissebb, a 2014-es évre vonatkozó elemzéséből. Az országos áremelkedést egyértelműen a forgalom bő egyharmados bővülése generálta. Az adásvételek számának növekedése telelepüléstípusonként eltérően...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái