Előfizetői tartalom

Ezek a gigaépületek mozgatják a magyar vidéket

Portfolio
Bár a hazai ipari ingatlanállomány jelentős része Budapesten és környékén koncentrálódik, és piaci részesedése meghaladja a 80 százalékot, azért a vidék szerepe sem elhanyagolható. Jelentős autóipari és elektronikai központok találhatóak az ország több pontján, ezek esetében ugyanakkor a bérelhető ipari ingatlanok helyett inkább a saját tulajdonú létesítmények a jellemzőek. A legújabb helyszínnek a Hatvan és Gyöngyös környékét magában foglaló alpiac számít, míg a legrégebbi állománnyal a tekintélyes ipari múltra visszatekintő Székesfehérvár és környéke rendelkezik.

A Kecskemét környéki ipari központot leszámítva elmondható, hogy Magyarországon a fő ipari központok egy kelet nyugati irányú tengelytől északra helyezkednek el. Jellemző, hogy míg Budapesten és környékén a bérelhető területek vannak túlsúlyban, addig a vidéki helyszíneken a saját tulajdonú ipari ingatlanállomány dominál.A magyar logisztikai piac közel 6 millió négyzetméteres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés