Előfizetői tartalom

Sokan irigykedhetnek a gyermekükre

Portfolio
Amikor Kovács úr megvette első lakását 1990-ben, még nem tudta, hogy 25 évvel később a lányának könnyebb dolga lesz-e a lakásvásárlásnál. Horváth Áron és Sápi Zoltán, az ELTINGA és a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdasági- és Regionális Tudományos Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének munkatársainak elemzéséből kiderül, hogy a kérdésre a válasz egyértelműen igen. De nézzük mennyivel lett egyszerűbb a lakásvásárlás!

A lakásárak régi adatai ma is érdekes tanulságokat hordoznak. Megmutatják az egyik legfontosabb szükséglet, a lakhatás hozzáférési lehetőségeinek alakulását, segítenek az aktuális ciklus értelmezésében. Emiatt kapnak történelmi hosszúságú adatok is kiemelt figyelmet, mint például a XVII. századig visszamenő hollandiai kutatás vagy a XX. századot teljesen átfogó amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés