FONTOS Megjelentek az otthonfelújítási támogatás pontos részletei, amelyekre nagyon sokan kíváncsiak
 
Előfizetői tartalom

Budapesten épül a régió első környezettudatos egyeteme

Portfolio
A Közép-európai Egyetem (CEU) új campusának terve "Nagyon jó" minősítést kapott a BREEAM szakembereitől. A CEU a kontinentális Európában a második felsőoktatási intézményként, Közép- és Kelet-Európában pedig elsőként kapta meg ezt az elismerést. Az angol Építéstudományi Intézet (BRE) által kidolgozott "Környezettudatos Építkezési Elvek" (BREEAM) a világ vezető tervezési és értékelési módszerét képviselik a fenntartható épületek vonatkozásában. A tervezés során a BREEAM elveket alkalmazták a CEU fenntarthatóság iránti elkötelezettségének kifejezéseként.

"Az új dizájn egyharmadával csökkenti az energiafogyasztást, ezáltal jelentősen mérsékli a CEU épületeinek környezeti hatását. Emellett az energiahatékonyságnak, a tér átgondolt kezelésének és a fenntartható gyakorlatokkal kapcsolatos fokozott felhasználói tudatosságnak köszönhetően évente közel 1 millió euró megtakarításra számítunk" - mondta Liviu Matei, a CEU...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái