Előfizetői tartalom

Durva esés jöhet a lakásár-emelkedés után

Portfolio
A nemzetközi lakáspiaci helyzetet értékelve tavaly még erős polarizálódásról lehetett beszámolni. Ez 2014-ben némileg csökkent, de összességében elmondható, hogy az európai lakáspiacok továbbra is erősen megosztottak, számos országban még csökkennek a lakásárak, ugyanakkor egyre növekszik a lakásár-emelkedést tapasztaló országok köre, míg vannak olyanok is, ahol már csökkenésbe fordult a korábbi jelentős felívelés - derül ki az FHB legfrissebb elemzéséből.

Európa lakáspiacainak további jellemzője, hogy a különböző országokban eltérő a lakáspiaci ciklus. A lakáspiaci lejtmenetet követő trendforduló már nagyon sok országban bekövetkezett, amelyekben pedig még nem, ott is stabilizálódás látszik, vélhetően nem sok kell, hogy az országos átlagárak ismét emelkedésnek induljanak. Ugyanakkor más országokban a piac épp a pozitív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés