Előfizetői tartalom

Ömlenek a milliárdok az európai ingatlanpiacra

Portfolio
Az európai kereskedelmi ingatlanpiac forgalma közel 56 milliárdra nőtt 2015 második negyedében, ami 15 százalékkal nagyobb a tavalyi adatokhoz képest - derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb felméréséből. Habár a befektetők aktivitása némileg csökkent az első negyedévhez képest, még így is 2007 óta a legjobb második negyedévet tudhatja maga mögött a szektor. A közép- és kelet-európai régióba irányuló befektetések volumene csökkent, főleg az elérhető ingatlanok hiánya és Varsóban, régió leginkább likvid piacán tapasztalható bérletidíj-csökkenés miatt.

Spanyolország, Portugália, Finnország és Norvégia ingatlanpiacain a befektetési forgalom kivételes arányú emelkedése volt tapasztalható, mindegyik piac több mint dupla akkora forgalmat bonyolított 2014 második negyedévéhez képest. Németország is erős negyedévet zárt, 12 milliárd eurós forgalommal, ez 62 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet."A befektetések volumene erős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés