Előfizetői tartalom

Így indult el az első új villamos Budapesten

Portfolio
A mai napon közel tíz év után ismét új villamos állt forgalomba Budapesten. Az első CAF Urbos3 típusú járművet Tarlós István főpolgármester bocsátotta útjára, az elkövetkezendő bő egy évben pedig további 46 darab követi a 3-as villamos vonalán mától utasokat is szállító példányt. Képgalériában mutatjuk be az új, alacsonypadlós, légkondicionálóval felszerelt villamos első kőbányai útját.

A BKK villamos és trolibusz járműbeszerzési programjának keretében 47 új, CAF Urbos3 típusú villamos áll forgalomba a következő másfél évben. A rövidebb villamosok (35 db, 34 méter hosszúságú, 200 férőhelyes) a 3-as vonalra, valamint a kiépülő budai fonódó villamoshálózatra, azaz a 19-es és 61-es vonalra kerülnek. A mai Combinóknál is valamivel hosszabb szerelvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés