Előfizetői tartalom

A határzár döntheti romba a nyugati lakáspiacot

Portfolio
A határ magyar oldaláról sokan járnak át dolgozni Ausztriába, ezért a határ menti települések az elmúlt időszakban élénkülő lakáspiaci kereslettel találkozhattak, ugyanakkor az elmúlt hetek eseményei megnehezítették a határ átlépését Ausztriába. Amennyiben a helyzet hosszú távúnak bizonyul komoly befolyással lehet az érintett lakáspiacokra is, ahol az elmúlt években pont a külföldön munkát vállaló, de Magyarországon otthont vásárlók lendítették fel a lakáspiaci keresletet.

Külföldre ingázó munkavállalónak azt tekintjük, aki naponta jár - többnyire az úgynevezett kishatár menti forgalom keretében - külföldre dolgozni. Esetükben a tényleges tartózkodási helyük és a munkahelyük szerinti település különbözik, sőt az eltérő országban is van. A KSH 2011-es adatai alapján a külföldre ingázás a leginkább Ausztriát érinti, ahova 4 évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés