Előfizetői tartalom

Ezért nincsenek új lakások

Portfolio
Egyelőre a fejlesztőknek nem éri meg lakást építeni, ezért nem látszik a javulás az átadott lakások számában Magyarországon a lakáspiaci fellendülés ellenére. Talán 400 ezer - 450 ezer forint körül lehet az a határ, aminél már érdemes lehet projektet indítani. Ennek elérésére is van lehetőség, az árak folyamatosan kúsznak felfelé, kérdés azonban, hogy hányan akarnak majd ilyen magas áron vásárolni. Angel Gáborral, a BIF (Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.) vezérigazgatójával beszélgettünk a lakásépítésekről és a lakáspiac kilátásairól.

Az építési engedélyek száma a legfrissebb statisztikai adatok szerint növekedést mutat, az lakásépítések azonban továbbra is padlón vannak. Mi az oka ennek? Egy normálisan működő piacon az újlakásépítések többségét a vállalkozások viszik, és ezt egészítik ki a magánépíttetők. Jelenleg azonban az engedélyek számának növekedése elsősorban a magán építtetőkhöz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái