Előfizetői tartalom

Ezeken a trolikon talán nem fognak jövő nyáron megsülni a budapestiek

Portfolio
Forgalomba álltak az első Solaris-Skoda trolibuszok Budapest utcáin. A nettó 4 + 2 milliárd forintból vásárolt 36 járműből 20 szóló és 16 csuklós kialakítású. Az összesen 18 milliárd forint (62,4 millió euró) összértékű közbeszerzés 108 új trolibusz vásárlására ad lehetőséget. A beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja, a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat finanszírozta. A mai napon hét új jármű - köztük két csuklós és öt szóló kialakítású - áll forgalomba a 72-es, a 76-os és a 79-es trolibuszok vonalán.

A járművek bemutatása alkalmából rendezett sajtóeseményen Dr. Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az új trolibuszok forgalomba állása azért hatalmas jelentőségű, mert bár Budapest büszkélkedhet Európa leghosszabb trolibusz-hálózatával, új járművek beszerzésére több mint húsz éve nem volt példa a város történetében. Az új trolibuszok forgalomba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés