Előfizetői tartalom

Óriási mértékben drágultak a lakótelepi lakások

Portfolio
Az idei esztendő kétség kívül a kilábalás éveként fog bevonulni a lakáspiaci krónikákba. Az első három negyedéves tranzakciós adatok alapján a látványosan élénkülő forgalom országos átlagban minden ingatlantípus esetében, regionálisan vizsgálva pedig a legtöbb területi egységben árnövekedéssel járt. Az okok igen eltérőek, de a piacot ma még egyértelműen a befektetési célú vásárlások pörgetik - derül ki az OTP Jelzálogbank Lakóingatlan Értéktérképéből. A lakótelepi lakások árnövekedése kiemelést érdemel, mert az elmúlt szűk két év áremelkedési trendje a lakótelepi lakások felől indult.

A NAV hivatalos tranzakciós adatai alapján, az idei év első három negyed évében országos átlagban 13% körüli áremelkedést lát a tavalyi évhez viszonyítva az OTP Jelzálogbank legfrissebb Lakóingatlan Értéktérképe. Az elemzés szerint, amíg 2014-ben még csak Budapesten és a megyeszékhelyeken nőttek az árak, addig 2015-ben már minden településtípus esetében áremelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés