Előfizetői tartalom

Elindult a harc a Városliget újabb épületének megtervezéséért

Portfolio
Nemzetközi építészeti tervpályázatot írt ki a Városliget Zrt. a Néprajzi Múzeum új épületére, amely a Városliget szélén, az Ötvenhatosok terén kap majd helyet. A meghívásos pályázaton 15 nemzetközi és magyar építésziroda száll versenybe az új múzeumépület megtervezéséért. A pályázat eredményhirdetése 2016 májusára várható. A Városliget átfogó és komplex megújítását szolgáló Liget Budapest Projekt részeként a tervek szerint 2019-ben nyitja majd meg kapuit az Ötvenhatosok terén a Néprajzi Múzeum új otthona.

Az intézmény költöztetését elsősorban az indokolja, hogy az 1872-ben alapított Néprajzi Múzeum soha nem működött múzeum számára tervezett, így a gyűjtemény bemutatására igazán alkalmas épületben. A múzeum új, korszerű épületbe való költözése lehető teszi majd, hogy a közönség elől eddig elzárt, raktárban pihenő műtárgyak egy jelentős részét végre állandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés