Előfizetői tartalom

Jövő szombattól teljesen megváltozik Buda közlekedése

Portfolio
A budai fonódó villamoshálózat átadásával 2016. január 16-ától a budai villamosvonalak több évtized után újra egységes hálózatot alkotnak, az észak- és a dél-budai területek között átszállásmentes villamoshálózat jön létre. Az új forgalmi rendet a BKK az érintett kerületekkel történt konzultációkat és a témában lefolytatott társadalmi egyeztetést követően közel 2300 javaslatot, észrevételt figyelembe véve dolgozta ki. Bár a követési idő sehol sem csökken és számos új kapcsolat jön létre, többen átszállásra kényszerülnek, ráadásul egy, a korábbinál sokkal bonyolultabb villamoshálózattal kell megismerkednie a Budán közlekedőknek.

A legfontosabb változásokAz új forgalmi rend szerint több villamosjárat útvonala hosszabb lesz: a 17-es, a 19-es és a 41-es Óbuda és Újbuda, illetve Dél-Buda között jár majd, a 61-es pedig Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között. Régi-új villamosjárat indul Hűvösvölgyből 56-os jelzéssel Budafokig, illetve 56A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtérig. Az új átszállásmentes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés