Előfizetői tartalom

Nehéz dolga lesz annak, aki a CSOK-kal akar nagyot kaszálni

Portfolio
2016 elején két markáns kormányzati döntés is élénkíti a lakóingatlanok piacát - ezek várható hatását elemezte az Otthon Centrum. A megváltozott jogszabály szerint idén januártól a 150 négyzetméternél kisebb lakások és a 300 négyzetmétert meg nem haladó alapterületű új családi házak esetében a korábbi 27%-ról 5%-ra csökkent az áfa mértéke. A 2015. július 1-től bevezetett egyösszegű, vissza nem térítendő lakáscélú támogatás, a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) pedig 2016. január 1-jétől még kedvezőbb feltételekkel vált igényelhetővé.

A keresleti oldalon, 2015 folyamán tapasztalt nagyon komoly bővülés szinte teljes egészében a használtlakás-piacra koncentrálódott. Az Otthon Centrumnál megjelenő keresési preferenciákat elemezve - figyelembe véve a kimondottan új lakást keresőket, és azon keresőket, akiknek bár irreleváns, hogy új vagy használt lakás vásárolnak, de keresési preferenciájuk az új lakást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái