Előfizetői tartalom

Spekulánsok uralják a budapesti lakáspiacot

Portfolio
Bár a CSOK kibővítése a befektetők szerepének csökkenését hozhatja magával a lakáspiacon, 2015 utolsó hónapjában látványosan megnőtt a spekulatív vásárlások aránya a fővárosban. A Duna House elemzése szerint az előző év utolsó negyedévében tovább folytatódott a lakásárak növekedése, ugyanakkor az emelkedés üteme lelassult.

Ha a lakáspiacon megkötött tranzakciókat nézzük, 2015-ben a szezonalitás nem érvényesült, vagyis az erősödő negyedévek helyett közel azonos, de erősnek mondható forgalom zajlott minden negyedévben. A Duna House ingatlanközvetítő hálózat becslése alapján 2015-ben összesen 135 ezer lakóingatlan cserélt gazdát, ami a KSH által közreadott 2014-es forgalmat közel 20%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés