Előfizetői tartalom

CSOK 10+10: ezeken a helyeken esélytelen a vásárlás

Portfolio
Nem csoda, hogy jelenleg magyar nagycsaládosok és házaspárok százezrei számolgatják otthon, hogy milyen módon tudnák az eddig nem látott mértékű állami ingyenmilliókat saját lakáskörülményeinek javítására felhasználni. A helyzet azonban nem olyan egyszerű, hiszen a milliók mellé nem árt olyan ingatlant is, amit meg tudunk venni, vagy legalább egy telek, amire tudunk építkezni. Az Otthontérkép megvizsgálta az oldalán elérhető eladó ingatlanok állományát, melyből kiderült, hogy azok mintegy 6,4%-a felel meg azoknak a feltételeknek, melyeket a Családok Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) 10+10 millió forintos kategóriája előír. Az új építésű otthonokra érvényes támogatás összegével megegyező áron vidéken már lehet lakóingatlant vásárolni, a fővárosban azonban erre kevés az esély.

A 2015 év végén kibővített otthonteremtési támogatás, mely személyi és az ingatlanokra vonatkozó feltételekhez kötött, felpezsdítette a piac szereplőit - vevői, eladói és szolgáltatói oldalon egyaránt. Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője elmondta, hogy az új CSOK-ra, és azon belül is a köznyelvben már "10+10"-ként emlegetett verzióra felfokozott az érdeklődés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés