Előfizetői tartalom

Ezt fontold meg, mielőtt rohansz a 10+10 millióért

Portfolio
2016-ban két jelentős kormányzati döntés is felforgathatja a lakáspiacot. A 150 négyzetméternél kisebb lakások és a 300 négyzetmétert meg nem haladó alapterületű új családi házak esetében a korábbi 27%-ról 5%-ra csökkent az áfa mértéke, miközben a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) a korábbinál jóval kedvezőbb feltételekkel és szélesebb kör számára vált elérhetővé. Ingatlanpiaci szakértőket kérdeztünk arról, milyen hatása lehet a kormányzati intézkedéseknek a lakáspiaci folyamatok alakulására, különös tekintettel a lakásárakra.
Érdemes jól átgondolniRengeteg korrekt kalkuláció jelent meg a CSOK kiterjesztésének várható ingatlanpiaci és költségvetési hatásairól - mondja Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője. A valóság azonban - köszönhetően a rendkívül korlátozott kínálatnak, az építési vállalkozók véges teljesítőképességének, a bankok várható hitelezési hajlandóságának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái