Előfizetői tartalom

Nem csak a CSOK indított rohamot az újlakás-piacon

Portfolio
A magyar lakáspiac az alacsony banki kamatok miatt az ingatlanok felé fordult befektetőknek köszönhetően ismét felívelőben van. Amelyet az év elejétől élő kormányzati intézkedések, valamint az Airbnb és hasonló szolgáltatások terjedése is tovább élénkít. A fejlesztések száma egyre szaporodik, és sokan láthatnak potenciált a befektetési célú új lakás vásárlásban is. A Cordia szakértői azt jósolják, hogy a jelentős kereslet miatt megfigyelhető árnövekedés következtében Budapest belvárosában az ingatlanárak egyre jobban közelíteni fogják a nyugat-európai ingatlanárakat.

A hazánkban nagy népszerűségnek örvendő rövid és középtávú lekötött betétek hozama a jegybanki kamat mérséklődése miatt minimális szintre csökkent. Ugyanakkor a magasabb kockázat mellett kiemelkedő hozamot kínáló befektetések - többek között a brókerbotrányok miatt is, - szinte eltűntek a piacról. A nullához közelítő jegybanki alapkamatnak is köszönhető, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés