Ingatlan

Több ellenőrzésre számíthatnak az airbnb-zők

Portfolio
Ezerötszáz forint lehet a négyzetméterenkénti átalányadó azoknak a magánszemélyeknek, akik szálláskiadás céljából hasznosítják ingatlanjukat. Szintén maximálnál a bérbe adható otthonok számát, mely a jövőben legfeljebb három lehetne - írja a Magyar Idők. A törvényjavaslatot a jövő évi költségvetési törvénnyel együtt szavazhatja meg a parlament.
A jövő évi adójogszabályokkal együtt benyújtandó javaslat szerint azok a természetes személyek, akik lakásukat vagy házukat bérbe adják, a jövőben legfeljebb három ingatlanban fogadhatnak legálisan fizető vendéget, mely után egy négyzetméter-alapú általányadót kell fizetniük. A díj 1500 forint/nm lenne, amit évente kell fizetni attól függetlenül, hogy mennyi időre vagy milyen módon hasznosítja turisztikai céllal az ingatlant a magánszállásadó.

Az új, a korábbiaknál alacsonyabb összegű általányadóval párhuzamosan szigorítanák az ellenőrzéseket is, illetve a jogalkotók véleménye szerint arra is szükség lehet, hogy a privát apartmanoztatás működési feltételeit a hagyományos szállodák számára érvényes szabályokhoz igazítsák.
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
közösségi iroda