Előfizetői tartalom

Több ellenőrzésre számíthatnak az airbnb-zők

Portfolio
Ezerötszáz forint lehet a négyzetméterenkénti átalányadó azoknak a magánszemélyeknek, akik szálláskiadás céljából hasznosítják ingatlanjukat. Szintén maximálnál a bérbe adható otthonok számát, mely a jövőben legfeljebb három lehetne - írja a Magyar Idők. A törvényjavaslatot a jövő évi költségvetési törvénnyel együtt szavazhatja meg a parlament.

A jövő évi adójogszabályokkal együtt benyújtandó javaslat szerint azok a természetes személyek, akik lakásukat vagy házukat bérbe adják, a jövőben legfeljebb három ingatlanban fogadhatnak legálisan fizető vendéget, mely után egy négyzetméter-alapú általányadót kell fizetniük. A díj 1500 forint/nm lenne, amit évente kell fizetni attól függetlenül, hogy mennyi időre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés