Előfizetői tartalom

Ez aztán a luxus! Itt élnek a budapesti nagykövetek

Portfolio
Bár az ingatlanpiacot az elmúlt évben jelentős bővülés jellemezte, nem minden fontos bérlő növelte aktivitását. A válságból való kilábalás ellenére az elmúlt időszakban több budapesti nagykövetség is bejelentette, hogy dolgozói létszámát és működési költségeit egyaránt csökkenti, aminek részeként új székhelyre költözik. Ennek apropóján utánajártunk, hogy a közhiedelemnek megfelelően valóban a főváros legdrágább ingatlanjaiban bérelnek-e irodát a magyarországi nagykövetségek.

A világ fővárosaiban a nagykövetségek jellemzően a magasabb presztízsű, frekventáltabb városrészekben kapnak helyet. Nincs ez másként Budapesten sem, ahol a nagykövetségek négy fő területen koncentrálódnak. Legnagyobb számban a budai hegyvidék I., II. és XII. kerületeiben fordulnak elő, itt található az összes nagykövetség 55%-a. A második legnépszerűbb környék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés