Előfizetői tartalom

Tényleg nem kellenek az új lakások?

Portfolio
A válság éveiben nagyon kevés új lakás épült Magyarországon, pedig igény van rá, amit jól mutat, hogy az idén elindult fejlesztéseket szinte megrohamozták a vásárlók, és az otthonok már a tervezőasztalról elfogynak. Egyesek szerint azonban a növekvő számú üres lakásállomány miatt nem is lenne szükség újakra. Ennek a meglepő kijelentésnek jártunk utána.

Nem kellenek újlakások?Valóban igaz, hogy Magyarország népessége csökken, ami elméletileg a lakásigényt is csökkentheti hosszú távon, még akkor is, ha az életstílus változása miatt szintén csökken az egy lakásban lakók száma. Az is igaz, hogy az üres lakások száma emelkedik, vagyis ha ezekbe újra lakók költöznének, akkor csökkenne a lakásigény. Fontos azonban megjegyezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés