Előfizetői tartalom

Ezekért a lakásokért tolonganak a külföldi vásárlók

Portfolio
A hazai lakáspiac élénkülése felkeltette a külföldi vásárlók érdeklődését is, akik ha nem is nagy számban, de folyamatosan jelennek meg a piacon. Míg a kétezres évek közepén írek és spanyolok vásároltak leginkább - akik közül azonban a 2009-től elindult csökkenő árak miatt sokan csalódottan távoztak - addig mostanában többnyire kínai, orosz, ukrán és a közel-keleti országokból érkező vevők dominálnak. A külföldiek döntően pesti belvárosi ingatlanokat keresnek, átlagosan 513 000 forintos négyzetméteráron - derül ki az Otthon Centrum elemzéséből.

A 2016-os év első negyedévének adatai alapján az összes lakóingatlan-tranzakció kevesebb, mint 1%-a köttetett külföldiek által, a budapesti kerületekben azonban arányuk megközelítette a 4%-ot. A külföldi vevők között 36% volt a kínaiak, 15% pedig a más délkelet ázsiai országokból érkezettek aránya. A közel-keleti vásárlók 5%-kal képviseltették magukat. A kínaiak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés