Előfizetői tartalom

Befektetők uralják a budapesti belvárost

Portfolio
Újabb forgalmi rekord dőlt meg az ingatlanpiacon. A 12 434 darabos márciusi adatnál mindössze egyetlen hónapban volt magasabb tranzakciószám a válságot követően, mégpedig 2012 januárjában, a végtörlesztési időszak csúcspontján - derül ki a Duna House legfrissebb elemzéséből. A mostani érték a két évvel ezelőtti forgalom másfélszerese volt, de a tavaly becsült (akkori rekord) adatot is 1%-kal meghaladta. Mindez azért is számít különösen magasnak, mert a március hónapot a 15-i nemzeti ünnep és a húsvét is szabadnapokkal, szünetekkel tarkította.

A Duna House becslése alapján idén eddig 33 316 ingatlan cserélt gazdát, amely a tavalyi első negyedévnél 4%-kal, a 2014-es hasonló időszaknál közel 60%-kal magasabb. A magas tranzakciószám ellenére sokat esett a kereslet márciusban. Feltehetően a munkaszüneti napok hatása miatt, vagyis a folyamatban lévő szerződések ugyan lezárásra kerültek, de az új vevők kisebb intenzitással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés