Előfizetői tartalom

Kiűzne minket a kormány a panelekből?

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos, csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy időszerű a korszerűtlen lakótelepi lakásokban élők kertes házakba költöztetése. A miniszter szerint a panelek felújítása nem a legjobb megoldás, mivel a klímaváltozás következtében a panelházakban a nyári melegtől szenvedők problémáira nincs jó műszaki megoldás. Ennek kapcsán utánajártunk, hogy a merész ötlet pontosan hány embert is érintene, hány lakást kellene felépíteni, valamint mennyibe kerülne az államnak mindez.
Magyarországon jelenleg 777 000 lakott lakás van panelépületekben, ebben él a lakosság 20%-a, vagyis közel 2 millió ember. Az Otthontérkép statisztikái szerint egy közepes méretű panellakás elhelyezkedéstől függően vidéken 5 - 13 millió forintba kerül, Budapesten ezzel szemben az átlag eléri a 15 millió forintot. A közepes panelt 50 négyzetméteresnek alapul véve országosan...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái