Előfizetői tartalom

Özönlenek a külföldi befektetők milliárdjai a hazai ingatlanpiacra

Portfolio
1,84 milliárd euró érkezett a kelet-közép-európai ingatlanpiacra 2016 első negyedévében - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből. Ez ugyan 6%-kal elmarad a tavalyi év azonos időszakától, a várakozások szerint azonban az idei év elérheti, sőt meg is haladhatja a 2015-ös év rekordját, miután a régiós országok mindegyikébe jelentős tőke érkezésre számíthatunk.

2016 első negyedévében a kis és közepes méretű tranzakciók domináltak a kelet-közép-európai kereskedelmi ingatlanpiacon, az ügyletek átlagos értéke 24 millió euró volt, szemben a tavalyi év 45 milliós átlagárával. A befektetők a nagyméretű ingatlanok mellett a kisebb, de vonzóbb épületeket is szívesen vásárolják, amennyiben azok egy régiós portfólió részei. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés