Előfizetői tartalom

Ebben a városban az utak 60%-áról kitiltják az autósokat

Portfolio
Napjainkban a városok mindennapi része az erős forgalom, a zajos és környezetszennyező járművek kígyózó sora. Sokszor tűnik úgy, hogy a városokat nem is a gyalogosok, hanem az autósok igényeire tervezték, ami számos környezeti és egészségügyi problémát okoz. A közlekedési balesetek mellett a levegő, a zajszennyezés és a mozgásszegény életmód hatására kialakuló betegségek egészségesebb környezet mellett elkerülhetők lennének. Ennek következtében Barcelona - megelégelve, hogy mára a közlekedés szinte megfojtja a várost - gyökeres változásokra szánta el magát - olvasható a Globalcitizen.org oldalán.

Az autóközpontú városban az emberek mára inkább kerülik a gyaloglást, ami tovább erősíti az egészségtelen életmódot. Barcelonában évente 3500-an halnak meg idő előtt légszennyezés miatt, valamint a lakosság 61%-a egészségtelen szintű zajszennyezésben él. Az új terv célja, hogy 21%-kal csökkentsék a fogalmat és az utak 60%-át visszaadják a gyalogos forgalom számára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés