Előfizetői tartalom

60 százalékot is kereshetett, aki itt vásárolt lakást

Portfolio
130-135 ezer lakáspiaci adás-vétel történt 2015-ben Magyarországon, idén ugyanez elérheti a 155 ezret is - derül ki az otthon Centrum legfrissebb elemzéséből. Az előzetes adatok alapján tavaly a használt lakások fajlagos átlagára 11,6 százalékkal, az új építésűeké 6,7 százalékkal nőtt 2014-hez képest. 2016 első negyedévében tovább nőttek az árak. Tavaly 7612 lakás épült, idén ennél jóval több átadásra számíthatunk. Az építési engedélyek száma, valamint az engedélyezési eljárás könnyítése nyomán országos szinten 10-12 ezer lakás is épülhet. A havi bérleti díjak a városokban átlagosan 1200 és 3200 forint között vannak négyzetméterenként, a legdrágábbak a pesti belvárosban és a II. kerületben, míg a vidéki városok közül Győrben a legdrágább a lakásbérlés.

A tavalyi 130-135 ezer adás-vétel után idén közel 155 ezer lakáspiaci tranzakcióra számíthatunk, amelyek elsősorban a fővárosban és a fővárosi agglomerációban, Nyugat-Magyarországon, a Balaton menti településeken és a nagyobb vidéki városi körzetekben valósulhatnak meg. A kormányzati intézkedések hatására valamint az építők aktivitása nyomán, az új építésű lakástranzakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés