Óriási építkezésekbe kezd Budapesten a szlovák ingatlanfejlesztő
Ingatlan

Óriási építkezésekbe kezd Budapesten a szlovák ingatlanfejlesztő

Portfolio
A HB Reavis két jelentős budapesti fejlesztésen is dolgozik, összesen 168 500 négyzetméternyi bruttó bérbeadható területen. Az Árpád híd és a Váci út találkozásánál az elmúlt évek egyik legnagyobb szabású kereskedelmiingatlan-beruházása valósul meg, míg a budai Bem téren egy régóta kihasználatlan műemléki épületet alakítanak modern irodaházzá.

Óriási városközpont-fejlesztés a Váci úton

A HB Reavis egyik új fejlesztése Pest fontos közlekedési csomópontjában, a Váci úti irodafolyosó és a Hungária körgyűrű találkozásánál valósul meg. A 136 500 ezer négyzetméter bérbeadható területet meghaladó, több fázisban megvalósuló fejlesztést a cégcsoport olyan nemzetközi és magyar tervezők bevonásával valósítja meg, mint a londoni székhelyű Make vagy a budapesti Finta Stúdió. Az óriási beruházásnak egyelőre kevés részlete ismert, a fejlesztő elmondása szerint egyedi építészeti megoldások, több mint 10 000 négyzetméternyi szolgáltató létesítmény, a városkép szépítését szolgáló közösségi terek és zöld területek jellemzik majd az Árpád hídi metróállomás új épületkomplexumát. Az első épületet kivitelezése még az idén elkezdődik, várhatóan 2018-ban kerül átadásra.

Bem Palace - új irodaház Bel-Budán

2016 áprilisában a HB Reavis megvásárolta a kivitelezési szakaszban járó, és érvényes építési engedéllyel rendelkező Bem Palace projektet az Európa Ingatlan Befektetési Alaptól, így mintegy 32 000 négyzetméter bruttó bérbeadható területtel rendelkező irodaházat épít Bel-Budán.

Óriási építkezésekbe kezd Budapesten a szlovák ingatlanfejlesztő
A Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal által engedélyezett és a tervtanács által dicsérettel jóváhagyott épület a műemléki és a modern építészeti világ ötvözeteként illeszkedik majd környezetébe - mondták el a projektet bemutató sajtóreggelin Radnóty Zoltán, a HB Reavis magyarországi ügyvezetője és Turányi Bence, a Bem Palace tervezője. Az ingatlan 2006-ban került ideiglenes műemlékvédelem alá, a művészettörténészek ugyanakkor kevés konkrét műemléki értéket találtak benne. A tervezők úgy döntöttek, hogy csak a legjellemzőbb részeit hagyják meg, egy új épületet hoznak létre, mely integrálja a régi részeket. A főhomlokzaton és a magtár épületének két homlokzatán felül öntöttvas oszlopok maradnak meg a korábban Radetzky-laktanyaként is ismert történelmi épületből, az új irodaház nagyjából 80-85 százaléka újonnan épül. Az ingatlan 2010 májusa óta rendelkezik építési engedéllyel, a 2011-es műemlékké nyilvánítás ezt nem érintette, mivel a terv megfelelt a műemlékvédelmi szempontoknak - hangzott el a sajtóreggelin.

Óriási építkezésekbe kezd Budapesten a szlovák ingatlanfejlesztő
A Bem Palace-ban az átjárható terek és a zöld területek mellett számos kereskedelmi, vendéglátó és egyéb szolgáltató egység is helyet kap majd. A 2012 óta zajló kivitelezés felgyorsításának köszönhetően a tervek szerint az épület 2018 végére átadásra kerül.

Üzleti és pénzügyi eredmények

A HB Reavis Csoport erős évet zárt 2015-ben, 244,6 millió eurós adózott eredményével 175%-os konszolidált nettó eredménynövekedést ért el. A csoport magyarországi leányvállalata is jó pénzügyi évet zárt 2015-ben, miközben a vállalat első magyarországi projektje, a Váci Corner Offices elérte a 97% bérbeadottsági szintet. 2016 márciusában az anyavállalat sikeresen értékesítette a Váci úti épületet egy nemzetközi befektetőnek.

A szlovákiai alapítású csoport által eddig felépített irodaépületek, bevásárló- és szórakoztató központok, valamint logisztikai létesítmények összesített alapterülete mintegy 887 000 négyzetmétert tesz ki; emellett újabb, több mint 1 millió négyzetméternyi fejlesztés már a tervezési, engedélyeztetési vagy építési szakaszban jár.
GettyImages-1183637203tusk
GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa