Előfizetői tartalom

Új lakást vennél? - Meg kell küzdened érte!

Portfolio
A lakásárak emelkedése a jövőben is tovább folytatódhat a használt piacon, de az idén jelentősen drágult új lakásoknál sem biztos, hogy megállt a növekedés. Amennyiben a következő években a CSOK-jogosult vevők jelentős része él az állami támogatás nyújtotta lehetőséggel újabb hullám érheti el a piacot, amire a fejlesztők áremeléssel reagálhatnak. Bár az idei évben sorra jelentik be a beruházók projektek indítását még nem beszélhetünk arról, hogy túl sok lakás épülne. A következő 4 évben akár 40 ezer tranzakció megvalósulása sem lenne túlzó, melyhez képest a bejelentett pár ezer lakásnyi fejlesztés még a kereslet kielégítésére is kevésnek tűnhet. A Biggeorge Property Zrt. is több projektet indított el az elmúlt időszakban. A cég folyamatosan vizsgálja a piacot, jelenleg 3000 lakás építését készíti elő, melyekkel ütemezetten lép a piacra - Nagygyögy Tiborral beszélgettünk a lakáspiacról és annak jövőbeli alakulásáról.

Rengeteg minden változott az elmúlt két évben a lakáspiacon. Ön hogyan látja a mostani piacot? A világban negatív, illetve nagyon alacsony kamatkörnyezet uralkodik már évek óta, a fejlett országok által kibocsátott kötvények volumenének már kb. az egyharmada negatív hozamot hoz. Az alacsony kamat és a laza monetáris környezet pedig Európában szinte biztosan hosszabb ideig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés