Előfizetői tartalom

Egyelőre mégsem épül irodaház a Bem téren

Portfolio
2016. június 2-án a Budapest Főváros Kormányhivatala Építésügyi és Örökségvédelmi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály Örökségvédelmi Osztálya, mint felügyeleti szerv, visszavonta a Bem Palace projekt Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal Közép-magyarországi Iroda 2010 szeptemberében kiadott építési engedélyét. A HB Reavis Csoport a határozat kézhezvételét követően haladéktalanul leállította a folyamatban lévő bontási munkákat. A vállalat az építési engedéllyel rendelkező, kivitelezés alatt álló projektet ez év áprilisában jelentős részben az építési hatóság - az eladó Európa Ingatlanbefektetési Alap részére megküldött - megerősítő hivatalos tájékoztatásának ismeretében vásárolta. A HB Reavis Csoport jelenleg vizsgálja a kialakult helyzetet és megteszi a szükséges lépéseket - áll a cég közleményében.

A HB Reavis Csoport a Bem Palace projektet 2016 áprilisában vásárolta meg az Európa Ingatlanbefektetési Alaptól. Az eladó a hatályos építési engedélye alapján a kivitelezési és bontási munkálatokat 2012 szeptembere óta végezte. A HB Reavis Csoport az adásvételi szerződés megkötését megelőzően felkérte az eladót, hogy az építési engedély hatályosságával kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés