Előfizetői tartalom

Valóban nyertünk a titokzatos orosz metrókocsikkal?

Portfolio
A BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor is elismerte, hogy az orosz Metrowagonmash gyakorlatilag újjáépítette a 3-as metró vonalára szánt szerelvényeket - írja a Népszabadság. Kérdés azonban, hogy az új szerelvényekkel valóban jól jártunk-e valamint tényleg olcsóbbak voltak-e, mint az esetlegesen teljesen új szerelvények beszerzése.

A BKV a leselejtezett metrókocsik darabjáért 500 - 800 ezer forintot kapott, ami a felújított kocsik értékének töredékét teszi ki. Ennek ellenére az új kocsik sem számítanak korszerűnek. Továbbra is hiányzik belőlük a klíma, az állandó padlószintmagasságot biztosító acélrugózás és a vonatvezérlés is elavult. A vezérlés felújítását eredetileg 2,5 milliárd forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés