Előfizetői tartalom

Megszenvedte a lakáspiac a hosszú hétvégét

Portfolio
Egy kissé visszaesett a lendület a hazai lakáspiacon ugyan, de továbbra is erős forgalom tapasztalható - derül ki a Duna House legfrissebb adataiból. Jelenleg azok a vásárlók lépnek elsősorban a piacra, akik sürgősebben akarnak lakáshoz jutni, míg a többiek kivárnak. Budapesten továbbra is erős a befektetői érdeklődés az ingatlanok iránt, míg vidéken ez kevésbé jellemző. A fővárosi kerületek közül a legnépszerűbbnek a XIII. kerület számít, melyet XIV. és a XI. kerületek követnek.

Némi visszaesés látszik az idei lendületben, ám a Duna House adatai alapján az ingatlanpiaci forgalom továbbra is erősnek mondható. Az idei, 11 590 tranzakciót mutató májusi adat 3%-kal gyengébb a tavalyinál, de a 2 évvel ezelőttinél közel 40%-kal jobb, ami jól mutatja a piac látványos erősödését. A májusi forgalom alakulásában közrejátszhat az ünnepi hosszúhétvége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés