Előfizetői tartalom

Lehúzhatják a rolót a városnéző buszosok

Portfolio
Jelentősen átalakulhat a városnéző buszok rendszere Budapesten, egyetlen cég kapna 20 évre jogot az üzemeltetésre, melyért cserébe vállalnia kell, hogy betartja a kötelező arculati előírásokat. A jogot pályázat útján lehet majd elnyerni, melynek elbírálásakor 40 százalékot számít az ár, 60 százalékot pedig a szubjektív szempontok tesznek ki - írja a 24.hu.

Jelenleg a fővárosi városnéző buszok üzemeltetési joga 6 cég kezében van, őket váltaná fel a jövőbeli egyetlen cég vagy konzorcium. A 24.hu információ szerint erről szerdán, zárt ajtók mögött döntött a fővárosi közgyűlés. Az új rendszer 2017.január 1-től lépne életbe, mely után már csak a koncessziós eljárásban kiválasztott cég vagy konzorcium végezheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés