FONTOS Elemzés: sokkal rosszabb helyzetben van az orosz gazdaság, mint azt korábban gondoltuk
 
Előfizetői tartalom

Hihetetlenül ócska házakban élnek a magyarok

Portfolio
A hazai lakásállomány egy jelentős része elavult. Nagyon sok a nem csak régi, de rossz műszaki állapotban lévő ingatlanok száma. A legkevésbé jó állapotban azonban nem feltétlenül a legrégebbi otthonok vannak. Az utóbbi években ráadásul a lakásépítések is lelassultak, így az állomány megújulása is alacsonyabb százalékban történt. Magyarország különböző megyéinek esetében ugyanakkor jelentősek a különbségek az állomány minőségét illetően. Jellemzően több lakás épül azokon a helyszíneken, ahol egyébként is jobb állapotban lévő ingatlanok találhatóak.

Hol élnek a legöregebb házakban?A lakásállomány átlag kora Budapesten a legmagasabb, meghaladja az 52 évet, míg átlagosan a legfiatalabb otthonok Pest megyében találhatóak, ahol nem éri el a 40 évet a lakások átlagos kora. Ez vélhetően összefüggésben van azzal, hogy Pest megyébe, mint Budapest agglomerációjába pár évvel ezelőtt tömegek költöztek ki, elsősorban a családi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái