Előfizetői tartalom

Úszó szigetek építésével kerülhetne közelebb a folyójához Budapest

Portfolio
Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a városi zöld vagy más fejlesztési területek bővítésére, a kihasználatlan természeti lehetőségek megújítására. Az élő városok olyan újszerű megoldásokat keresnek, amely a lakosok és a természet együttélését erősítik. Az ember az eddig megszokott élettereken túllépve, élvezetből vagy megélhetési szempontból - és néha szükségből is - gyakran magára a vízre is rátelepszik - mondta el Dr. Józsa János a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, az Úszómű fejlesztés technológiai kihívásai című konferencián.

Újszerű megoldások lehetnek az olyan a vízi létesítmények építései melyek vegyes funkciók elhelyezésére adnak lehetőséget. A világ számos országában léteznek már példák folyókra épített konferencia és gasztro-kulturális helyszínekre vagy akár lakó hasznosítású vízi úszóművek létezésére. Ennek fő oka, hogy a vízparti szárazföldi területek végesek, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés