Előfizetői tartalom

Nagyon drága lett a Balaton: budai árakat kérnek a nyaralókért

Portfolio
A közvetlen Balaton parti településeken, éves szinten 1300 - 1500 lakáspiaci tranzakciót regisztráltak az elmúlt években, 2016-ra viszont akár 2500 tranzakció is megvalósulhat. Ehhez hasonló mennyiségű adásvétel utoljára 2008-ban volt a Balatonnal. A fajlagos árakban mérsékeltebb, összességét tekintve 5-15%-os áremelkedést regisztráltak. Az árakat nagymértékben meghatározza, hogy az ingatlan melyik településen, azon belül a vízparthoz képest hol helyezkedik el: a vízparti ingatlanok iránt nagy a kereslet és ez az árakat is felhajtotta: akár 30-40 százalékos különbség is van a vízpartra néző és a mögöttes utcákban található üdülők ára között - derül ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből.

Drága a BalatonA Balatonon jelenleg a legdrágább települések Balatonfüred és Balatonlelle, valamint Hévíz, a tágabb balatoni térség speciális adottságú üdülőhelye, ahol négyzetméterárak megközelítik, esetenként meghaladják a 400 ezer Ft/nm-t. A lista végén kisebb, a fővárosból - különösen tömegközlekedéssel - nehezebben megközelíthető települések vannak, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés