Előfizetői tartalom

Ezekből a megyékből lassan teljesen eltűnnek a magyarok

Portfolio
Egy ország demográfiai folyamatai erős összefüggésben állnak a gazdaság legtöbb ágazatának alakulásával. Nincs ez másként az ingatlanpiacnál sem, ahol a keresletet és az árakat is jelentősen meghatározza, hogy egy adott térségben az odavándorlók vagy az elvándorlók vannak többségben, valamint hogy milyen módon alakul a születések és halálozások egymáshoz viszonyított aránya. Ezzel kapcsolatban megnéztük, hogy az országban mely térségek vannak a legkedvezőbb és melyek a legrosszabb helyzetben és mindez milyen összefüggéseket mutat a népességváltozás és az ingatlanárak alakulásával.

Egy terület népességének változását a természetes szaporodás és a vándorlás összesített egyenlege határozza meg. Ez alapján Magyarország már évtizedek óta népességfogyást mutat. A Föld országai közül a legelsők között indult el a népesség csökkenése, ami 1981 óta folyamatosan tart. Országon belül azonban ebben is jelentősek a különbségek. Míg a budapesti agglomerációban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái