Előfizetői tartalom

Hidroplánleszálló is volt egykor a Duna újbudai szakaszán

Portfolio
A XI. kerület Budapest fiatalabb kerületei közé tartozik. A terület szentimrevárosi és lágymányosi részei a századforduló és a két világháború között kezdtek beépülni, Kelenföld pedig a II. világháború utáni időszakban indult fejlődésnek. Ennek ellenére mára ez lett a főváros legnépesebb kerülete, így megmutatjuk, hogy a folyamatos terjeszkedésnek és fejlesztéseknek köszönhetően hogyan érte el a kerület, mai formáját.

A népesség növekedésének hatására három új kerülettel együtt - XII., XIII., XIV. kerületek - a főváros 1930-ban döntött a XI. kerület létrehozásáról. A kerület népessége az 1960-astól az 1980-as évekig tartó lakótelep-építések hatására jelentősen megnőtt, az 1980-as évek elejére elérte a 180 000 főt. Ezzel Budapest legnépesebb kerületévé vált, amiben azóta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés