Előfizetői tartalom

Bombaüzlet a budapesti belváros

Portfolio
A lakáspiac 2014-ben kezdődő fellendülése következtében a budapesti belváros rendkívül népszerű helyszínné vált a befektetési célú vásárlók körében. Ennek hatására az áremelkedés is kimagasló volt, így mára az V. kerület lett a főváros legdrágább városrésze, miközben a VI. és a VII. kerület árszintje is a budai oldallal vetekszik. Befektetési szempontból azonban még mindig megéri itt vásárolni, mivel a hagyományos lakáskiadás mellett az Airbnb típusú rövid távú lakáskiadással a turisták magas száma miatt jelentős hozamok érhetők el.

Az Airbnb ugyan már hat éve jelen van Budapesten, de a kezdeti években csak lassan növekedett a lakáskiadásnak ez a formája. 2015-ben viszont szinte robbanásszerűen ugrott meg a budapesti Airbnb lakáskiadók száma, aminek következtében jelenleg már 5000-nél is több aktív hirdetés közül lehet választani. Noha a pénzkeresetnek ez a formája jóval több időráfordítást igényel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái