Előfizetői tartalom

Sokan, sokat nyerhetnek a Brexiten

Portfolio
Sokan tartanak a Brexit negatív hatásaitól Magyarországon. Ezek között vannak a hazai szállásadók, airbnb-zők is. Valójában azonban a brit kilépés még pozitívan is érintheti a hazai lakásszállodásokat. A gyengülő brit gazdaság és gyenge font ugyan csökkenti az Egyesült Királyság külföldi utazást tervezőinek nyaralásra szánt keretét, ez azonban nem jelenti azt, hogy nálunk is megcsappan a brit turisták száma. Budapest ugyanis az egyik legolcsóbb turisztikai helyszínnek számít mind szállás, mind szolgáltatás áraival, így a méregdrága francia, spanyol és olasz utakat lecserélve akár növekedhet is a kisebb utazási keret miatt hazánkat választó brit turisták száma.

Negatív hatása szinte nem lesz?Az unióból történő kilépésről szóló szavazás megviselte a briteket, a font árfolyama 31 éves mélypontra zuhant. A kilépésük az Unióból biztosan számtalan változást hoz, amelyek közül több hatása Magyarországra gyűrűző is lehet. Az egyik, negatívan érintett szektorként többen a hazai turisztikai ágazatot jelölték meg, a gyengülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés