Előfizetői tartalom

A vidékieknek még a nyaralás is sokkal nehezebb

Portfolio
A nettó bérek jelentős emelkedése és a 2007-esnél még sok esetben alacsonyabb lakásárak miatt könnyebb lehet nyaralót vásárolni a hazai tavaink mellett, mint 8-9 évvel ezelőtt. A legegyszerűbben a budapestiek juthatnak nyaralóhoz, akiknek a Balaton környékén már akár a másfél évi fizetése is elég lehet egy kisebb lakásra, míg a Tisza-tó körül található kistérségekben már éves fizetésükből is vásárolhatnak ingatlant. A legnehezebbnek az Alföldön élők számára tűnik a nyaraló vásárlás, esetükben még a legolcsóbbnak számító Balaton melletti kistérségben is 2,5 éven keresztül kellene minden fizetésüket félretenniük, a Tisza-tónál pedig 19-20 havi jövedelmüket kellene megspórolniuk.

Az, hogy milyen könnyen juthatunk nyaralóhoz több tényezőtől függ, ezek közül a legfontosabb a lakásárak alakulása és a jövedelmek szintje. Ez utóbbi szempontból a vásárlást tervezők jól jöhet, hogy a nettó bérek az elmúlt években jelentős emelkedésen vannak túl. 2007 és 2014 között országos átlagban közel 41 százalékkal bővültek a jövedelmek. A növekedés azonban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái