Előfizetői tartalom

Melyek a legveszélyesebb városok Európában?

Portfolio
A legveszélyesebb régiók Európában Olaszországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban találhatóak, melyek sok városa szerepel előkelő helyen a legveszélyesebb városok listáján a Numbeo összetett bűnözési indexe szerint. A magyar főváros az európai középmezőnyhöz tartozik, a bűnözés szintje mérsékeltnek számít. Régiós összehasonlításban szintén hasonló a helyzet, a vizsgált 36 régiós város közül a 14. helyen áll a veszélyességi listán Budapest, amely eredményével veszélyesebbnek számít, mint Prága vagy Varsó.

A Numbeo számai szerint, Európában a legkevésbé biztonságos városnak a norvég Kristiansand számít, melynek bűnözési pontszáma közel 71, így még nem számít nagyon veszélyesnek, "csupán" veszélyesnek. A magas pontszámát több tényezőnek köszönheti, egyrészt az elmúlt három évben jelentősen növekedett a bűnözés, másrészt szintén nagyon nagy gondok vannak a droghasználattal....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái