Előfizetői tartalom

Luxus lett a saját telek

Portfolio
Nem csak Magyarországon, de a világ minden országában jelentős árkülönbségek vannak az egyes ingatlanok között annak tekintetében, hogy azok az ország melyik részén helyezkednek el. A lakások négyzetméteráraiban ez Magyarországon megyénként nézve 4-5-szörös, míg településenként akár 15-20-szoros árkülönbséget is jelenthet. Van azonban az ingatlanpiacnak egy olyan szegmense, ahol még ennél is nagyobbak a területek közti eltérések, ez pedig az építési telkek piaca. Ennek kapcsán megnéztük, hogy országosan hol a legolcsóbb építési telekhez jutni, valamint hogy hogyan alakulnak az árak az egyes területeken a kis falvaktól kezdve a budapesti belvárosig.

Az egyes térségek telekárainak meghatározása nehezebb, mint a lakásoké. A telkek sokfélesége, közművel való ellátottsága, fekvése, övezeti besorolása és ebből adódóan beépíthetősége is jelentősen befolyásolja annak értékét, mindemellett a lakások számához viszonyítva általában kevesebb az elérhető minta is, amiből válogatni lehetne. A telekpiac vizsgálatánál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés