Előfizetői tartalom

Mutatjuk, hol bérel a legtöbb magyar lakást

Portfolio
Magyarországon a nyugat-európai országokhoz képest még mindig sokkal kevesebben bérelnek lakást, a többség saját tulajdonú ingatlanban él. Ennek ellenére a lakásbérlés nálunk is egyre elfogadottabbá válik, a tavalyi évben országosan a lakosság 11 százaléka bérelt lakásban élt. Ennek kapcsán megnéztük, hogy kik választják a magánbérletet vagy az önkormányzati bérlakást a különböző jövedelmi viszonyok szintjén, valamint mennyire elterjedt a lakásbérlés a kisebb és mennyire a nagyobb lakosságszámú településeken.

Míg 2011-ben még csak az ország népességének 8 százaléka lakott bérelt lakásban, addig 2015-re ennek aránya 11 százalékra nőtt. Országrészenként és társadalmi csoportonként természetesen ebben is nagy eltérések vannak, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy a bérléseken belül meg kell különböztetni a piaci alapú magánbérletet és a szociális alapon működő önkormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés