Előfizetői tartalom

Képesek lehetünk egy olimpia megrendezésére?

Portfolio
Az elmúlt hetekben az egész világ olimpiai lázban égett, mivel Rio adott otthont a XXXI. nyári olimpiai játékoknak. Az esemény Magyarország számára a sportolók mellett azért is aktuális, mert más városok mellett Budapest is pályázott a 2024-es olimpia megrendezésére. Ennek kapcsán megnéztük, hogy ha esetlegesen Budapest nyerné meg a szervezés jogát, milyen új épületekre lenne szükség, hol lehetne ezeket felépíteni és mindez milyen hatással lenne Magyarország gazdaságára és a főváros lakáspiacára.

Az olimpiai játékok ugyan csak két hétig tartanak, de a hozzá szükséges beruházások még évtizedekig meghatározhatják egy város látképét és fejlesztési irányait, így a döntéshozók felelőssége különösen nagy. Egy olimpia költségvetése a szervezéshez kapcsolódó kiadásokon túl számos infrastrukturális beruházást is magában foglal, mint például az új sportlétesítmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés