Előfizetői tartalom

Városok, ahol alig lehet levegőt kapni

Portfolio
A légszennyezettség komoly egészségkárosító erővel bír, ezért is megdöbbentő, hogy a világ lakosságának milyen óriásai része él olyan városban, ahol ez komoly gondot okoz. A nagyon kedvezőtlen állapot ugyan elsősorban a szegényebb országokat érinti, azért Európában is jó néhány olyan város található, ahol az uniós irányelveknek megfelelő határértéket átlépi a porterhelés. A legszennyezettebbnek a lengyel is bolgár városok számítanak, köztük például a népszerű nyaralóhely, Várna is az első 20-ban végzett. Az európai fővárosok közül csak kevés esetében vannak gondok a határérték átlépésével, szennyezettség terén Budapest a középmezőnyhöz tartozik.

A környezetszennyezés jelentősen károsítja az ott élők egészségét, a városi levegő minőségének jelentős esésével párhuzamosan növekszik a stroke, a rák, és több krónikus és akkut betegség, mint például az asztma előfordulásának valószínűsége. A WHO adatai szerint az emberiség jelentős része él olyan városokban, ahol a légszennyezettség átlépi az ajánlása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái