Előfizetői tartalom

Városok, ahol alig lehet levegőt kapni

Portfolio
A légszennyezettség komoly egészségkárosító erővel bír, ezért is megdöbbentő, hogy a világ lakosságának milyen óriásai része él olyan városban, ahol ez komoly gondot okoz. A nagyon kedvezőtlen állapot ugyan elsősorban a szegényebb országokat érinti, azért Európában is jó néhány olyan város található, ahol az uniós irányelveknek megfelelő határértéket átlépi a porterhelés. A legszennyezettebbnek a lengyel is bolgár városok számítanak, köztük például a népszerű nyaralóhely, Várna is az első 20-ban végzett. Az európai fővárosok közül csak kevés esetében vannak gondok a határérték átlépésével, szennyezettség terén Budapest a középmezőnyhöz tartozik.

A környezetszennyezés jelentősen károsítja az ott élők egészségét, a városi levegő minőségének jelentős esésével párhuzamosan növekszik a stroke, a rák, és több krónikus és akkut betegség, mint például az asztma előfordulásának valószínűsége. A WHO adatai szerint az emberiség jelentős része él olyan városokban, ahol a légszennyezettség átlépi az ajánlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés